A Carnation lábápolásról | Mi a problémája? | Carnation termékek | Lábápolási tanácsok | Újdonságok | Kérjen brossúrát


Szemölcs


Gyakran összetévesztik a tyúkszemmel, pedig a szemölcs egy rendkívül fertõzõ vírus okozta probléma. A megfertõzött bõrfelületen kemény, valóban a tyúkszemhez hasonló bõrvastagodás jelentkezik, azonban ez nem kúpos és felületén váladék granulátumok is megjelenhetnek, egyesekben apró barna, fekete pontok láthatók. Általában a lábfej nyomásnak kitett oldalán, vagy az összepréselt lábujjak között jelenik meg.

Hogyan fertõzõdhetünk meg a szemölccsel?

A fertõzés a legyengült, irritációnak kitett bõrfelületeket támadja meg. Uszodák, közös fürdõk, közös öltözõk területe a leginkább fertõzés-veszélyes. Különösen táptalajt találhat az iskolásgyermekek lábain, ahonnan akár egész testükre elterjedhet.

Mit tehetünk?

A szemölcsök kellemetlen, szúró fájdalmat okoznak. Adott esetben maguktól is elmúlnak, de fontos az ellenük való védekezés, a szemölcsök kiirtása.
Egyik lehetõség a háziorvos segítsége, aki mûszerekkel eltávolíthatja a szemölcsöket. Másik módszer a szemölcseltávolító tapaszok használata, de lehetséges a fagyasztó spray alkalmazása is, amely szilárd széndioxid vagy folyékony nitrogén segítségével lefagyasztja a szemölcs felületét, amely azután egyszerûen lekaparható.

Carnation-válasz a szemölcs problémájára