A Carnation lábápolásról | Mi a problémája? | Carnation termékek | Lábápolási tanácsok | Újdonságok | Kérjen brossúrát


Kidörzsölés, vízhólyag


A vízhólyag a testnedv felgyülemlése az alsó és felsõ bõrréteg között. A nedv kiválasztódása a bõrfelületre ható szokatlan megterhelés, dörzsölõdés, nyomás hatására indul meg. A vízhólyag a szervezet védekezõ mechanizmusa, a szövetek védelmét szolgálja a szokatlan behatás ellen. A vízhólyag ugyanakkor igen kellemetlen, fájdalmas jelenség. Fontos, hogy lehetõleg ne fakadjon ki, mert az könnyen elfertõzõdõ sebet eredményezhet!


Mitõl keletkezik vízhólyag?

Oka az említett dörzsölõ, nyomó behatás, a bõrfelület szokatlan irányú mozgása, például új cipõ kérgének dörzsölése a sarokterületen, vagy kerti munka során a tenyér bõrének szokatlan irányú mozgatása a szerszámok nyelén. Lehet más ok is, például rovarcsípés, égési sérülés vagy bizonyos fertõzõ betegségek.

Mit tehetünk?

Elõször is hagyjuk abba a szokatlan tevékenységet (kerti munkát, megerõltetõ sportot), illetve vegyük le a kidörzsölést okozó lábbelit, kesztyût. Szerencsés, ha a folyamatot leállítjuk akkor, amikor még nem alakult ki a vízhólyag, mivel a kidörzsölõdés egyszerûbben kezelhetõ. A Carnation Kidörzsölés Stift valódi újdonság a kidörzsölõdés kezelésére. A kialakult vízhólyag kezelésére speciális hydrokolloid tapaszok szolgálnak, melyek a saját testnedveink aktiválásával oszlatják el a hólyagot és közben kellemesen párnázzák a fájdalmas területet.

Carnation-válasz a kidörzsölés, vízhólyag problémára