A Carnation lábápolásról | Mi a problémája? | Carnation termékek | Lábápolási tanácsok | Újdonságok | Kérjen brossúrát

Lábbütyök


A lábbütyök egy gyulladt, gyakran vízhólyaggal kísért elváltozás a láb nagyujjának töve felett. A nagyujj csontja megnyúlik és szögben befordul a többi lábujj felé - természetellenesen préselve azokat egymáshoz. A második lábujj ezt a nyomást sok esetben nem bírja tartani, felfelé kitüremkedik a lábujjak sorából, kitéve magát a cipõ extra nyomásának, a tyúkszem, bõrkeményedés képzõdésének.

Hogyan keletkezik a lábbütyök?

Sok esetben öröklõdõ probléma, de befolyással lehet a kényelmetlen cipõ is különösen tinédzser korban, amikor a lábfej csontozatának végleges kialakulását természetellenes formájú rossz kialakítású cipõ befolyásolja.

Mit tehetünk?

Elõzzük meg a bajt kényelmes cipõk viselésével, ahol a lábujjaknak megfelelõ helye van a cipõben. Ha a divat miatt választunk magasabb sarkú, szûk orrkialakítású cipõt, azt csak a lehetõ legrövidebb ideig tartsuk a lábunkon, legyen nálunk másik cipõ, amivel adandó alkalommal leválthatjuk. Ha kialakult a bütyök, enyhítsük az okozott fájdalmat filc, vagy polimer gél bütyöktakaró párnával. A befordult ujjakat segítsük vissza a helyükre polimer gél lábujjelválasztóval.

Carnation-válasz a lábbütyök problémára